Fredag igjen folkens og selvfølgelig fredagstapas her inne på Bakemster Snipp, håper å komme igang igjen med fredagstapasen her på bloggen nå etter sommeren. Ett lite alternativ til fredagstacoen kanskje eller som tilbehør. I dag står brokkolipletter på tapas menyen.
Disse brokkoliplettene er utrolig gode, og de pleier å falle i smak både hos store og små.Lag gjerne dobbelt porsjon for disse har en tendens til å forvinne fortere en svint. Om du vil prøve deg på disse trenger du følgende ingredienser til 10 brokkolipletter;
150g brokkoli / 150g de brocoli
40g strøbrød / 40g de pan rallado
65g revet ost / 65g queso rallado
1-2 ss cottage cheese / 1-2 cda de cottage cheese
1egg / 1 huevo
salt / sal
pepper / pimienta negra
Begynn med å vaske og kutte brokkolien din opp i veldig små biter. Ha den deretter i fosskokende lettsaltet vann og la den koke i 3 minutter. Sil deretter ifra vannet og la brokkolien avkjøles litt.
Mål deretter opp alle ingrediensen dine og ha dem i en stor bolle,vent med cottage cheesen til slutt da det varierer litt hvor mye du trenger ettersom hvor tørr massen din blir.
Rør deretter det hele godt sammen til du har en fast masse.Ha i godt med salt og litt pepper. Jeg pleier å bruke mozarellaost,men jeg har også laget disse med cheddar og emmental så bruk det du liker best eller det du har i kjøleskapet.
Sett så en stekepanne på medium varme med litt olivenolje i og form små pletter av brokkolimassen din,bruk hendene,ha dem i stekepannen og stek dem 3-4 minutter på hver side. Du får 10 brokkolipletter av denne oppskriften, husk at de skal være munnfuller det er jo tapas vi lager.
Så er det bare å servere,de smaker helt nydelig og de blir også spist ofte her i huset som tilbehør til fisk skal jeg være ærlig. Ett godt vegetar alternativ til tapasbordet. Disse holder seg fint ett par dager i kjøleskap.
Så kan du enten servere dem kalde eller varme dem opp igjen i ovnen,det er helt opp til deg,de smaker godt kalde også. Håper du fikk lyst på tapas nå,husk at du finner over 80 forskjellige tapas her inne på bloggen,det skulle med andre ord være noe for enhver smak.
Ha en fin fredag videre!
Bærsesongen er over oss og jeg jubler,det er så utrolig godt med bær i bakverk,så her er det bare å komme seg ut i skogen å plukke. Her jeg bor er det dessverre altfor varmt så det er ikke noe som vokser men heldigvis er det billige bær å få kjøpt i butikken nå som de er i sesong. Men nå til disse blåbærrutene,supergode og lettbakte,passer ypperlig til en kaffekopp på terassen nå i høst sola eller til å ha med seg som tursnacks på nettopp blåbærtur.
Oppskriften fant jeg hos bloggen Fredriks Fika og jeg fikk vann i munnen når jeg leste den,så heldigvis er det blåbær å få kjøpt her i butikken så da var det bare å sette igang.Om du vil prøve deg på disse trenger du følgende ingredienser:
150g smør / 150g de mantequilla
4dl sukker / 4dl de azucar
3 egg / 3 huevos
4dl mel / 4dl harina
1ts vaniljesukker / 1cdta de azucar avanillado
0,5ts bakepulver / 0,5cdta de levadura royale
3dl blåbær / 3dl de arandanos
Begynn med å sette ovnen din på 175 grader,deretter gjør du klar langpannen din ved å legge bakepapir i den. Formen jeg brukte hadde størrelsen 20X30 cm. Deretter smelter du smøret ditt,ha det deretter i bakebollen sammen med sukkeret.
Pisk smør og sukker,deretter har du i ett og ett egg,pisk godt mellom hvert egg.Ha deretter i melet,vaniljesukkeret og bakepulveret. Pisk til du får en jevn røre.
Hell deretter røren over i langpannen din og spre den jevnt utover ved hjelp av en slikkepott. Strø deretter blåbærene over kaken og press dem ned i røren bitte litt ved hjelp av slikkepotten din.
Kaken er så klar for steking,stek den midt i ovnen ,på 175 grader i 25-30 minutter. Bruk en kakepinne for å kjenne etter når kaken er ferdig,den skal være litt fuktig i midten. La så kaken avkjøles på rist.
Når kaken har blitt kaldt deler du den opp i ruter,jeg delte kaken på midten og deretter i passlige lenger. Totalt fikk jeg 20 blåbærruter,men du skjærer selvfølgelig så store biter som du måtte ønske.
Som sagt supergod og lettvint,den forsvant som dugg for solen her i huset og har allerede blitt bakt tre ganger på under to uker så det er ett godt skussmål. Håper du fikk lyst til å bake litt nå og titt gjerne innom snart igjen for flere nye oppskrifter.
Ha en fin bakedag videre!
Hei alle sammen da var definitivt sommeren over for min del og jeg er tilbake i spania ,på jobb og nå også bloggen forhåpentligvis. Det var absolutt ikke meningen at det skulle bli en så lang bloggpause nå i sommer ,men mye på programmet og en meget hektisk vår førte til at det ble slik. Jeg har mye å gjøre i september også,men håper å få blogget litt innimellom,så titt gjerne innom her snart igjen.
Høsten banker jo på døra nå og det kommer nok oppskriftene her inne til å bli litt preget av fremover. Føsrt ut i dag er en aldeles nydelig morellchutney.Om du vil prøve deg på denne trenger du følgende ingredienser til ett syltetøyglass med chutney;
5-700 gram moreller / 5-700g de cerezas
1 løk / 1 cebolla
20g fersk ingefær / 20g de jenjibre fresco
1ts revet muskattnøtt / 1cdta de nuez moscada molida
0,5ts cayennepepper / 0,5cdta de pimienta cayenne
3ss epleedikk / 3cdas de vinagre de manzana
1 kanelstang / 1 rama de canela
litt salt / sal
Begynn med å fjerne steinene fra morellene dine, dette er den kjedligste jobben,men det går fortere og fortere. Rens så mange moreller slik at du til sammen har 500g rent morell kjøtt,husk at du nok må beregne rundt 700g moreller for å sitte igjen med såpass med morellkjøtt.
Ha så morellene i en tykkbunnet kjele. Finhakk løken din og ha den i kjelen også.Riv den ferske ingefæren din opp i kjelen.Deretter har du i resten av ingrediensene. Gi det hele ett oppkok på høy varme uten lokk,pass på å røre.
La det koke på høy varme i 5 minutter mens du hele tiden rører rundt,skru deretter ned til lav varme og la chutneyen putre på plata i 35-40 minutter. Rør kraftig om av og til slik at morellene oppløser seg helt.
Smak til med salt og la så chutneyen avkjøle seg i kjelen. Når den er kald har du den over på ett sterilisert syltetøyglass. Chutneyen bør oppbevares i kjøleskapet og den holder seg fint i 4-6 uker. Den smaker nydelig til kjøtt synes jeg og sammen med litt sterk ost på knekkebrødet er den også en sikker vinner.
Håper du fikk lyst til å lage chutney om du skulle ha noen moreller til overs, virkelig superenkelt og smaker a million dollars. Om du prøver blir jeg kjempeglad for å høre hva du syntes gjerne her inne i kommentarfeltet eller på instagram.
Ha en fin høstdag videre!