Da var påsken over for oss alle og det er ubønnhørlig tilbake til hverdagen også her på bloggen, så da er det tilbake til kakeoppdateringer. Denne gangen med en bursdagskake som jeg bakte til naboens kjæreste på hans ønske. Han ville ha ett spesifikt fyll, men dekorasjonen den fikk jeg frie hender med.
Det ble en litt romantisk kake med litt hjerter på, og på toppen fikk jeg akkurat plass til bursdagsbarnets navn,selvom det bare var en 20cm kake.Som vanlig brukte jeg min sjokoladekakebunn som du finner oppskriften på her på bloggen.
Kaken ble så fylt med melkesjokoladefluff som du finner oppskriften på her på bloggen. Det er viktig å huske på at den må stå kaldt i ca 8 timer før den piskes opp til krem,så det kan være lurt å lage den kvelden i forveien.
I tillegg var det ønske om fersken og bringebær i kaken så da ble det selvfølgelig det,man må jo holde seg på god fot med naboen;) Dessuten er denne kombinasjonen av frukt og melkesjokoladefluff supergod,så den annbefaler jeg deg virkelig å prøve.
Deretter var det klart for å dekke kaken med smørkrem. Den jeg bruker kan du lese om her på bloggen. Det blir som regel litt smørkrem til overs da denne kaken bare er 20cm men den kan man fint fryse ned og bruke neste gang man lager kake.
Jeg foretrekker heller å lage for mye enn å stå igjen med en ujevn kake ,så da blir det som regel litt tilovers. Deretter ble kaken trekt med hvit sukkerpasta. Resten av dekorasjonene holdt jeg i rosa og rødt,naboen ville ha en litt romantisk kake så da begynte jeg med å feste hjerter rundt hele kaken.
Deretter lagde jeg en bord av blomster mellom kakefatet og selve kaken, jeg liker å dekke til den delen på kaken da jeg synes det blir litt tamt uten noe rundt kaken. Alle blomstene fikk en spiselig sølvperle i midten. Deretter var jeg litt i tvil om hva jeg skulle sette på toppen av kaken.
Men valget falt som dere ser på bursdagsbarnets navn Ana, men istedet for å skrive det med vanlige bokstaver,skrev jeg det ved hjelp av bittesmå sukkerpasta blomster som formet bokstavene. Jeg ble veldig fornøyd med det,syntes det ble veldig stilfult og dekorativt.
Til slutt ble det en stor sukkerpastablomst på toppen og så syntes jeg kaken var ferdig. Jeg ble veldig fornøyd med denne kaken og det ble naboen som hadde bestilt den også. Har i ettertid fått høre at bursdagsbarnet var fornøyd også, og at kaken ble spist opp ,så da sier vi godkjent på det.
Det kommer flere kakeoppdateringer fremover her på bloggen ,så jeg håper du titter innom snart igjen. Du finner meg også på instagram om du er der og titter deg rundt.
Ha en fin bakedag videre!
miércoles, 30 de marzo de 2016
lunes, 28 de marzo de 2016
Påskekake 2016
Nå heller påsken ubønnhørlig mot slutten, men ingen grunn til å deppe av den grunn, bak heller årets påskekake og forleng påsken litt. Dette årets påskekake er veldig enkel både å bake og å dekorere, det begynner jo å bli tradisjon med påskekake her på bloggen nå. Du kan se de andre påskakakene her og her og her på bloggen. Årets påskekake er altså den fjerde i sitt slag og en veldig festlig kake syntes jeg.
Selvfølgelig gul i ekte påskeånd,den smaker dessuten helt nydelig og det er selvsagt viktig også.Om du ble fristet til å prøve deg på denne trenger du først en av mine vanlige sjokoladekakebunner som du finner oppskriften på her på bloggen. Denne er enkel å bake og den slår aldri feil,du blir belønnet med en saftig og perfekt kakebunn hver gang.
Kakebunnen blir deretter delt i tre like store deler og denne gangen fylte jeg kaken med ferske jordbær og ananas ,samt nydelig melkesjokoladefluff, som du kan finne oppskriften på her på bloggen. Husk at melkesjokoladefluffen må stå i kjøleskap i minst 8 timer før den piskes,så lag den god tid i forveien.
Kakebunnen blir deretter delt i tre like store deler og denne gangen fylte jeg kaken med ferske jordbær og ananas ,samt nydelig melkesjokoladefluff, som du kan finne oppskriften på her på bloggen. Husk at melkesjokoladefluffen må stå i kjøleskap i minst 8 timer før den piskes,så lag den god tid i forveien.
Deretter trenger du mye smørkrem, siden denne kaken dekkes helt og holdent med smørkrem. Denne gangen laget jeg en litt luksøriøs variant med hvit sjokolade i. Til denne smørkremen tenger du følgende ingredienser;
250g smør / 250g de mantequilla
100g hvit sjokolade / 100g de chocolate blanco
500g melis / 500g de azucar glace
3-5 dråper romessens / 3-5 gotas de essencia de ron
gul konditorfarge / colorante amarillo
Smelt den hvite sjokoladen din i mikroovnen eller over vannbad. Ha deretter den smeltede sjokoladen sammen med smøret,romessensen,noen dråper konditorfarge og litt av melisen i en bakebolle. Pisk det hele godt og ha i resten av melisen litt etter litt,du skal få en kremet og luftig smørkrem. Begynn med å legge ett tynt lag med smørkrem rundt hele kaken din.
Ha deretter resten av smørkremen i en sprøytepose med en 2D tipp. Du kan selvfølgelig bruke andre tipper, men om du vil ha kaken din lik min så var det den jeg brukte. Sprøyt rekke etter rekke rundt hele kaken din og la den siste blomsten i hver rekke ende på toppen av kaken.
Deretter trenger du ett kinderegg og diverse sjokolade og godteriegg i forskjellige størrelser til å dekorere ferdig kaken med. Del kinderegget ditt i to,bruk en kniv til å hjelpe deg og ha gjerne ett ekstra kinderegg i reserve da de lett ryker, snakker her av erfaring. Plasser de to halvdelene av kinderegget midt på kaken.
Så er det bare å fylle opp toppen på kaken med de forskjellige sjokolade og godterieggene dine. Plasser dem bare tilfeldig ut ,til du har dekket hele toppen. Det skulle ikke by på større problemer å få tak i egg i alle varianter og størrelser i disse påsketider.
Det var det hele,veldig enkelt og fort gjort og jeg synes selv at kaken ble utrolig fin og dekorativ. Perfekt påskekake,at den smaker nydelig er jo også helt klart på plusssiden.
Påskeferien min den slutter i dag,vender snuta hjem mot Spania igjen og hverdagen som venter der,men følg gjerne med her på bloggen videre, jeg kan love deg mange spennede oppskrifter fremover selvom påskebloggingen er over for denne gang.
Ha en fin andre påskedag og nyt siste feriedagen Håper vi ses her inne snart igjen. Fortsatt god påske.
Ha en strålende 2 påskedag!
viernes, 25 de marzo de 2016
Påsketapas; Valnøttvafler med brie
Langfredag ,påske og vaffeldagen på en gang i dag,og selvsagt tid for tapas her på Bakemester Snipp siden det er fredag. I dag er det altså den store vaffeldagen og i den annledning byr jeg på en tapas selvfølgelig med vafler. Disse valnøttvaflene smaker nydelig, og kan fint serveres som tapas nå i påsken.
Stek så vaflene i vaffeljern som vanlig og la de avkjøles på rist. Du får ca 10 vaffelplater av denne oppskriften og det holder til 40 tapas og det kan jo fort bli litt mange,men vaffelplatene kan fint fryses ned og brukes senere.
Ta så litt brie og legg på hver enkelt vaffelrute, ha over litt honning og legg på noen oppskjærte jordbær til slutt. Bruk en tannpirker til å holde endene på vaffelruten sammen og vips så har du en kjempegod tapas.
Smaker deilig, kombinasjonen av valnøttene i vaffelen,den søte honningen og jordbærene er himmelsk.Prøv gjerne, og siden det er vaffeldagen i dag passer det jo ypperlig,litt ekstra påskekos på langfredag.
Håper du fikk lyst på disse litt utradisjonelle vaflene nå,titt innom snart igjen for påsken er ikke over ennå her inne på bloggen,det kommer flere gode påskeoppskrifter fremover.Nyt langfredagen og ha en riktig god påske videre.
God påske!!
En litt annerledes tapas med norske aner får dere altså her i dag,vaffeldagen til ære. Om du ble fristet til å prøve deg trenger du følgende ingredienser;
100g smør / 100g mantequilla
2dl valnøtter / 2dl de nueces de calefornia
3dl mel / 3dl de harina
5 egg / 5 huevos
1ts bakepulver / 1cdta de levadura royal
1/2ts salt / 1/2 cdta de sal
4dl melk / 4dl de leche
jordbær / fresas
honning / miel
brie / queso brie
Begynn med å smelte smøret ditt og la det avkjøles litt.Deretter har du valnøttene dine i en food processor eller blender og maler valnøttene til du får ett fint pulver,det blir nesten som mel.
Ha så mel,salt,bakepulver og de malte valnøttene i en bolle. Rør så inn melken og ha deretter i det smeltede smøret. Til slutt pisker du inn ett og ett egg. La så røren stå å svelle i 20-30 minutter.Stek så vaflene i vaffeljern som vanlig og la de avkjøles på rist. Du får ca 10 vaffelplater av denne oppskriften og det holder til 40 tapas og det kan jo fort bli litt mange,men vaffelplatene kan fint fryses ned og brukes senere.
Ta så litt brie og legg på hver enkelt vaffelrute, ha over litt honning og legg på noen oppskjærte jordbær til slutt. Bruk en tannpirker til å holde endene på vaffelruten sammen og vips så har du en kjempegod tapas.
Smaker deilig, kombinasjonen av valnøttene i vaffelen,den søte honningen og jordbærene er himmelsk.Prøv gjerne, og siden det er vaffeldagen i dag passer det jo ypperlig,litt ekstra påskekos på langfredag.
Håper du fikk lyst på disse litt utradisjonelle vaflene nå,titt innom snart igjen for påsken er ikke over ennå her inne på bloggen,det kommer flere gode påskeoppskrifter fremover.Nyt langfredagen og ha en riktig god påske videre.
God påske!!
jueves, 24 de marzo de 2016
Påske sitronkjeks.
Her kommer det nok en oppskrift på kjeks til påske,fine å ha med på tur og smaker deilig av sitron. Nye favoritt kjeks hos meg kan jeg informere om,at de har en fin påskegul farge er jo også ett pluss,pynter opp på kjøkkenbenken helt alene disse nydelige kjeksene her.
Disse falt i smak hos barna i huset også,annbefaler deg virkelig å bake disse til påskekosen, de smaker fortreffelig. Om du vil prøve deg på disse trenger du følgende ingredienser til ca 35 sitronkjeks;
100g hvit sjokolade / 100g de chocolate blanco
Disse falt i smak hos barna i huset også,annbefaler deg virkelig å bake disse til påskekosen, de smaker fortreffelig. Om du vil prøve deg på disse trenger du følgende ingredienser til ca 35 sitronkjeks;
100g hvit sjokolade / 100g de chocolate blanco
5-6dl mel / 5-6dl de harina
3 dråper sitronessens / 3 gotas de esencia de limon
1ts bakepulver / 1 cucharadita de levadura royale
1 klype salt / una pizca de sal
60g smør / 60g de mantequilla
1,5dl sukker / 1,5dl de azucar
1egg / 1 huevo
1ts vaniljesukker / 1 cucharadita de azucar vanillado
0,5ts kardemomme / 0,5 cucharadita de cardamomma
0,5dl sitronsaft / 0,5dl de zumo de limon
skallet fra en sitron / cascara de un limon
gul konditorfarge / colorante amarillo
skallet fra en sitron / cascara de un limon
gul konditorfarge / colorante amarillo
Til å dyppe kjeksene i før steking trenger du;
sukker / azucar
melis / azucar glace
Begynn med å smelte sjokoladen din ,enten i mikroovn eller med vannbad, la den avkjøles litt mens du lager deigen. Ha smør og sukker i bakebollen din og pisk det hele godt sammen.
Visp så inn egget,deretter har du i vaniljesukker,salt,bakepulver,revet skall av en sitron og kardemomme. Ha så i sitronsaften,det skulle holde med saften fra en sitron, og den smeltede sjokoladen mens du pisker videre.
Til slutt har du i melet ,deigen din blir veldig klissete, men juster litt med melmengden din det er ikke sikkert du trenger alt melet, så ha i litt etter litt og kjenn på deigen din. Ha deretter i ett par dråper gul konditorfarge til hele deigen din blir gul.Deigen skal være kremete i konsistensen og ikke bare seig når den er ferdig. Pakk så deigen din inn i plast og la den ligge en time eller to i kjøleskapet.
Deigen din skal nå være ganske hard, men det er bare en fordel når du skal rulle kuler, for den blir fort veldig klissete pga. varmen i hendene dine.Rull kuler og rull dem først i sukker og deretter i melis.
Legg så kulene på en bakepapirkledt stekeplate og trykk dem litt flate. De kan ligge ganske tett da de ikke flyter ut eller hever noe særlig under steking. Jeg rullet 36 kuler ut av min deig. Cookiesene stekes så midt i ovnen på 175 grader i 14-16 minutter, de er ferdige når den hvite "kappen" begynner å sprekke.
De er fortsatt myke når du tar dem ut av ovnen ,så la dem ligge ett par minutter på stekeplaten før du flytter dem over på rist og lar dem ligge der til de er helt avkjølte. Kan av erfarnig si at de slettes ikke smaker så værst varme heller.
Smaker nydelig av sitron og smelter i munnen disse er helt perfekte hverken for søte eller for sure.Beste jeg har smakt på lenge og som sagt ny favoritt kjeks hos meg. Prøv da vel,om du gjør det blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger på hva du syntes.
Visp så inn egget,deretter har du i vaniljesukker,salt,bakepulver,revet skall av en sitron og kardemomme. Ha så i sitronsaften,det skulle holde med saften fra en sitron, og den smeltede sjokoladen mens du pisker videre.
Til slutt har du i melet ,deigen din blir veldig klissete, men juster litt med melmengden din det er ikke sikkert du trenger alt melet, så ha i litt etter litt og kjenn på deigen din. Ha deretter i ett par dråper gul konditorfarge til hele deigen din blir gul.Deigen skal være kremete i konsistensen og ikke bare seig når den er ferdig. Pakk så deigen din inn i plast og la den ligge en time eller to i kjøleskapet.
Deigen din skal nå være ganske hard, men det er bare en fordel når du skal rulle kuler, for den blir fort veldig klissete pga. varmen i hendene dine.Rull kuler og rull dem først i sukker og deretter i melis.
Legg så kulene på en bakepapirkledt stekeplate og trykk dem litt flate. De kan ligge ganske tett da de ikke flyter ut eller hever noe særlig under steking. Jeg rullet 36 kuler ut av min deig. Cookiesene stekes så midt i ovnen på 175 grader i 14-16 minutter, de er ferdige når den hvite "kappen" begynner å sprekke.
De er fortsatt myke når du tar dem ut av ovnen ,så la dem ligge ett par minutter på stekeplaten før du flytter dem over på rist og lar dem ligge der til de er helt avkjølte. Kan av erfarnig si at de slettes ikke smaker så værst varme heller.
Smaker nydelig av sitron og smelter i munnen disse er helt perfekte hverken for søte eller for sure.Beste jeg har smakt på lenge og som sagt ny favoritt kjeks hos meg. Prøv da vel,om du gjør det blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger på hva du syntes.
Titt gjerne innom kategorien påske her på bloggen der finner du over 30 oppskrifter til påske,det skulle være noe for enhver smak. Nyt påsken som er rett rundt hjørnet, så håper jeg vi ses snart igjen her inne.
Ha en fin bakedag videre!
miércoles, 23 de marzo de 2016
Påske;Brød i stekepanne
Nå som det er ferietid og mange som skal på påskefjellet ,er det kanskje mange som har lang avstand til butikken og ferskt brød, men om det er tilfellet har jeg en enkel løsning på det, nemlig brød i stekepanne. Det smaker fortreffelig nystekt og dessuten er det veldig fort gjort å røre sammen.Passer perfekt til å nyte til lange påskefrokoster og alt du trenger er en bakebolle og en stekepanne,genialt rett og slett.
Deigen trenger bare å heve ett kvarters tid ,så dette er fint noe du kan lage på morgenkvisten og dermed få ferskt brød til frokost uansett hvor langt unna butikken du måtte befinne deg.Om du fikk lyst til å prøve trenger du følgende ingredienser til ca 15 små frokostbrød;
ca 8dl mel / ca 8dl de harina
75g smør / 75g de mantequilla
1ts salt / 1cdta de sal
25g gjær / 25g de levadura fresca
3dl vann / 3dl de aqua
3ss linfrø / 3cda de semillas de lino
3ss solsikkefrø / 3 cda de pipas
3ss havregryn / 3cda de copos de avena
Begynn med å smuldre smøret ditt inn i ca 6 dl av melet ditt med fingrene til du får en kornete blanding.Tilsett så saltet og bland det godt. Ha deretter lunkent vann og gjær i en annen bolle, rør godt til all gjæren er oppløst.
Deigen trenger bare å heve ett kvarters tid ,så dette er fint noe du kan lage på morgenkvisten og dermed få ferskt brød til frokost uansett hvor langt unna butikken du måtte befinne deg.Om du fikk lyst til å prøve trenger du følgende ingredienser til ca 15 små frokostbrød;
ca 8dl mel / ca 8dl de harina
75g smør / 75g de mantequilla
1ts salt / 1cdta de sal
25g gjær / 25g de levadura fresca
3dl vann / 3dl de aqua
3ss linfrø / 3cda de semillas de lino
3ss solsikkefrø / 3 cda de pipas
3ss havregryn / 3cda de copos de avena
Begynn med å smuldre smøret ditt inn i ca 6 dl av melet ditt med fingrene til du får en kornete blanding.Tilsett så saltet og bland det godt. Ha deretter lunkent vann og gjær i en annen bolle, rør godt til all gjæren er oppløst.
Tilsett så linfrø,solsikkefrø og havregryn i melblandingen og rør godt. Ha deretter i vann og gjærblandingen din litt etter litt , rør sammen med en slev og til slutt bruker du hendene til å kna det hele sammen til en fast deig.
Blir deigen din veldig seig ,har du i litt mere mel, du har ca 2 dl å gå på, jeg ender som regel opp med å bruke ca 7,5 dl mel totalt. Sett så deigen på ett lunt sted , med ett kjøkkenhåndkle over seg i minimum 15 minutter . Om den står litt lenger gjør ikke det noe.
Når deigen er ferdig hevet har du den over på ett melet bakebord og deler den opp i ca 15 deler. Trill hver enkelt del rund før du klapper den flate med håndflaten. Sett en stor stekepanne på platen, med litt olivenolje i, på middels varme.
Stek så brødene ett par minutter på hver side i stekepannen. De hever seg litt opp og skal få en lysebrun farge før de er ferdige. Vær forsiktig så du ikke bruker for varm stekepanne , da blir brødene brent utenpå men rå inni.
Hvor mange du får plass til i stekepannen om gangen kommer ann på hvor store du lager brødene dine. Serveres rykende varme på frokostbordet med favorittpålegget ditt, Garantert suksess, det kan jeg love deg.
Skulle du mot formodning få brød til overs kan du varme dem opp igjen i en brødrister, dette er imidlertidig ferskvare og de smaker ikke like godt neste dag. Men om du lager disse er det rart om det blir noen til overs,dessuten har man vel en tendens til å spise litt mere enn vanlig når det dreier seg om påskefrokoster,ihvertfall jeg.
Håper du fikk lyst til å prøve, om du gjør det blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger enten her inne på bloggen eller på Instagram, heter Bakemester Snipp der også,og der kan du også følge min påskeferie hjemme i norge.
Ha en fin bakedag videre!
lunes, 21 de marzo de 2016
Påske; Appelsinsnitter
Kjeks er ett must til påsken enten du tilbringer den på fjellet ,i byen eller bare hjemme. Kjeks må man ha til kakaoen,teen eller kaffekoppen.Disse nydelige appelsinsnittene er veldig enkle å bake og smaker dessuten fantastisk,er ikke så mye som kan gå galt med kombinasjonen sjokolade og appelsin.
100g smør / 100g de mantequilla
1dl sukker / 1dl de azúcar
2ss lys sirup / 2cda de sirope
2,5dl mel / 2,5dl de harina
1/2ts bikarbonat / 1/2 cdta de bicarbonato
1,5ts vaniljesukker / 1,5cdta de azúcar de vanilla
1ts ingefær / 1cdta de jengibre
1 appelsin / 1 naranja
50g sjokoladeknapper / 50g de pepitas de chocolate
Begynn med å sette ovnen din på 175 grader og legg bakepapir på en bakeplate. Ha deretter smøret ditt,som bør være romtemperert,og sukkeret i en bakebolle. Pisk det hele hvitt.
Titt gjerne innom snart igjen her på bloggen,det kommer mere påskegodt fremover, og vil du følge min påske hjemme i gamlelandet kan du gjøre det på instagram,navnet er Bakemester Snipp der også.
Ha en fin påskedag videre!
De holder seg fint i ett par uker i en kakeboks,så det er bare å slå på ovnen og sette i gang med disse til påske. Om du ble fristet til å prøve trenger du følgende ingredienser til ca.30 appelsinsnitter;
100g smør / 100g de mantequilla
1dl sukker / 1dl de azúcar
2ss lys sirup / 2cda de sirope
2,5dl mel / 2,5dl de harina
1/2ts bikarbonat / 1/2 cdta de bicarbonato
1,5ts vaniljesukker / 1,5cdta de azúcar de vanilla
1ts ingefær / 1cdta de jengibre
1 appelsin / 1 naranja
50g sjokoladeknapper / 50g de pepitas de chocolate
Begynn med å sette ovnen din på 175 grader og legg bakepapir på en bakeplate. Ha deretter smøret ditt,som bør være romtemperert,og sukkeret i en bakebolle. Pisk det hele hvitt.
Riv deretter i skallet fra appelsinen din,pass på å vask den godt først,eller bruk helst en økologisk appelsin.Ha i ingefær,bikarbonat,vaniljesukker og saften fra appelsinen din. Du får ca.1 dl appelsinsaft ut av en appelsin.
Pisk deretter videre og ha i melet ditt litt etter litt til du får en fast og fin deig.Stopp deretter maskinen din og ha i sjokoladeknappene dine, vend dem inn i deigen ved hjelp av en slikkepott. Om du bruker melkesjokolade eller mørk sjokolade er opp til deg, jeg brukte mørk sjokolade.
Del deretter deigen din i to og form de to delene til to lange pølser. Legg dem på det bakepapirkledte stekebrettet ditt og klem dem litt utover, men ikke trykk dem for flate.Stek deretter appelsinsnittene midt i ovnen på 175 grader i 12-15 minutter.
Pass på at det er god avstand mellom de to deigpølsene,da de flyter veldig ut under steking. Appelsinsnittene er ferdig stekte når de begynner å boble i deigen i ovnen. De er fortsatt myke når de kommer ut av ovnen , så la de avkjøles i ca 5 minutter på stekebrettet før du skjærer dem i snitter med en skarp kniv.
Smaker nydelig som sagt og både appelsin og sjokolade hører jo definitivt påsken til, så disse appelsinsnittene gir ihvertfall meg påskefølelsen. Håper du fikk lyst til å prøve deg,jeg lover deg at du ikke kommer til å bli skuffet.Titt gjerne innom snart igjen her på bloggen,det kommer mere påskegodt fremover, og vil du følge min påske hjemme i gamlelandet kan du gjøre det på instagram,navnet er Bakemester Snipp der også.
Ha en fin påskedag videre!