sábado, 31 de octubre de 2015

To nye" i siste lita" tips til Halloween

Mine to innlegg med Tre "i siste lita" tips til Halloween og To "i siste lita" tips til Halloween her på bloggen har blitt mye besøkt de siste dagene, så det tyder på at det er flere en meg som trenger noen raske og effetive løsninger i en hektisk hverdag i blandt. Selv ble min dag i går veldig hektisk da vi hadde årets Halloweenparty for 35 unger her i huset.
Det ble dermed lang dag for ho mor i går, så lang at jeg helt glemte å poste fredagstapasen her på bloggen, men da blir det to raske tips til Halloween feiringen i dag som plaster på såret. Først ut er disse superenkle marshmallows monstrene, disse lager du på under 10 minutter når du har kjøpt inn det du trenger. Om du vil prøve deg på disse trenger du kun tre ting;

             marshmallows               /         nubes gigantes
     penn med spiselig blekk       /               boli edible
            cakepops pinner            /       palitos de cakepops

Begynn med å tegne skumle fjes på marshmallowsene dine, her er det kun fantasien som setter grenser, dette er også en ypperlig aktivitet for barn. Så trer du en cakepops pinne inn i marshmallowsen og vips så har du fiks ferdig Halloween godis til festen eller til knask eller knep barna som kommer på døra.
Neste i siste liten tips trenger en time eller to i kjøleskapet før de er ferdige, men selve jobben tar 10 minutter og er veldig enkel. Om du prøver deg på disse gelee monstrene trenger du følgende;

         små plastglass           /      vasos de plastico
           appelsingele            /       gelatina de naraja
            vaniljesaus             /               natillas
     permanent svart tusj     /          boli permanente

Begynn med å tegne skumle fjes på de små plastikkglassene dine, igjen her kan det være greit å få hjelp av småtroll. Lag deretter geleen som anvist på pakningen og fyll plastglassene 3/4 fulle. Sett dem så i kjøleskapet ett par timer eller til geleen har stivnet.
Når geleen har stivnet heller du litt vaniljesaus på toppen, gjør som jeg og bruk ferdigkjøpt vaniljesaus , da går det raskere enn om du lager egen. Jeg la litt oransj Halloween godteri på toppen som jeg hadde liggende, men det er slett ikke nødvendig. Som sagt nok ett raskt og greit i site lite tips til Halloween.
Vel håper disse kan komme til nytte i dag. Ønsker dere alle en fortreffelig og skummel Halloween,enten du sitter hjemme og åpner for de som går knask eller knep eller om du skal ut å gå selv. Kos dere og nyt lørdagen.
                                         Happy Halloween!




miércoles, 28 de octubre de 2015

Halloweenkake

Bare noen dager igjen til det er Halloween så da passer det bra at jeg byr på fjorårets Halloween kake her på bloggen . Det var en stor kake da vi var over 30 personer med stort og smått på Halloweenfesten, gøy var det ,og kaka den ble spist opp den.
 Desverre er dette en av de kakene som bildene av forsvant når minnekortet mitt gikk i stykker, så desverre husker jeg hverken hva som var fyllet i kaken eller hvilke kakebunner jeg brukte. Det har jo gått ett år og hukommelsen min fungerer ikke så bra, det er ikke for ingenting at jeg tar bilde av kakene mine før de blir dekorert.
Det skulle jo være en skremmende kake siden det var Halloween, men om den ble så veldig skremmende vet jeg ikke. Jeg ble i hvertfall veldig fornøyd med dekoreringen av kaken. Både spøkelser,gravsteiner, flaggermus og gresskar fikk plass på kaken som seg hør og bør på denne tiden av året.
Alle dekorasjonen var i sukkerpasta i forskjellige farger, kaken ble også selvfølgelig smurt opp med smørkrem før den ble dekt med sukkerpasta, hvis ikke så smelter sukkerpastaen din og katastrofen blir total.
Jeg ble spesielt fornøyd med spøkelsene i sukkerpasta, de ble skikkelig søte synes jeg selvom det kanskje ikke er det utseende man vil ha på spøkelser. Jeg skrev også BOO med stor bokstaver på siden av den øverste kaken og hver av bokstavene hadde noe som var relatert til Halloween på seg.
Den nederste kaken fikk veldig enkel dekor med svarte flaggermus og gule stjerner på blå bunn. Mellom de to kakene, for å skjule ett lite mellomrom som oppstår når du stabler kaker, tvinnet jeg to lengder sukkerpasta sammen ,og fikk dermed en fin bord. Alt i alt var jeg veldig fornøyd med kaken, selvom den vel ikke skremte noen.
Håper du fikk lyst til å bake litt til Halloween , det finnes flere oppskrifter på Halloween godteri og tapas her inne på bloggen. Søk på kategorien Halloween eller trykk her for mere Halloween inspirasjon. Jeg blir kjempeglad for tilbakemelding om du prøver noen av oppskriftene, enten her inne i kommentarfeltet eller på instagram.
                                 Ha en spooky dag videre!




lunes, 26 de octubre de 2015

Halloween; Grønne monsterøye kjeks

Da har vi startet på Halloween uken og i dag får du grønne monsterøye kjeks her på bloggen. Disse er enkle å lage, smaker godt og ungene elsker dem. Kanskje noe å by på istedet for godterier om du skulle få noen utkledde som spør om knask eller knep på døra.
Barna i huset synes det var stor stas å være med på å lage disse , det blir ca 60 kjeks av oppskriften så da skulle du ha litt til å spise selv og litt til å gi bort. De smaker dessuten fortreffelig, så mye positivt å si om disse kjeksene. Om du har lyst til å prøve trenger du følgende ingredienser;

          225g smør               /      225g de mantequilla
         280g sukker             /          280g de azucar
     2ts vaniljeekstrakt        /   2cdta de extracto de vanilla
              1 egg                    /             1 huevo
            280g mel                /         280g de harina
         25g maizena            /          25g de maizena
        1ts bakepulver          /     1cdta de levadura royale
            0,5ts salt                /         0,5cdta de sal
    grønn konditorfarge       /           colorante verde
     svart konditorfarge       /           colorante negro

Begynn med å sette ovnen din på 190 grader. Deretter har du smør og sukker i bakebollen og pisker det hvitt. Husk å bruke romtemperert smør. Pisk deretter inn egget.Deretter har du mel,maizena,salt og bakepulver i en bolle og sikter det en gang. 
Ha så vaniljeekstrakten i smørblandingen , deretter har du i den siktede melblandingen litt etter litt mens du lar bakemaskinen gå på lav hastighet. Rør til du har en fast og kremete deig. Når deigen din er fast tar du 135 gram av deigen ut av bakebollen før du har i grønn konditorfarge og pisker videre til deigen som er igjen i bollen blir helt grønn. Deretter tar du 35 gram av deigen du tok av,den farger du svart, de resterende 100 gram lar du være den naturlige fargen.
Deretter er det bare å sette igang å trille kuler, du trenger 3 kuler pr monsterøye kjeks, en stor grønn kule, en litt mindre hvit kule og til slutt en liten svart kule. Sett dem oppå hverandre og bruk en finger til å presse dem ned slik at de to øverste kulene blir helt flate. Og vips så har du ekle grønne monsterøyne.
Legg kjeksene på en bakeplate med litt avstand i mellom, jeg legger 20 kjeks på en bakeplate, deretter stekes de midt i ovnen på 190 grader i 10-12 minutter. Følg med på slutten av steketiden slik at ikke kantene på kjeksen blir brunfarget. 
Kjeksene er fortsatt myke når du tar dem ut av ovnen så la de avkjøles på stekeplaten en fem minutters tid før du flytter dem over på rist. Så enkelt og greit er det altså å få fiks ferdige grønne monsterøyne i hus til Halloween.
Barna vil elske disse, man blir også litt grønn på tunga etter å ha spist disse , så perfekte til Halloweenfeiringen. Dessuten gir oppskriften mange kjeks,noe som kan være en fordel om du har mange barn i nabolaget. Håper du fikk lyst til å bake litt til Halloween.
 Titt gjerne innom Halloween kategorien her på bloggen, den finner du her,der finner du flere tips på mat og godsaker med Halloween inspirasjon. Ha en horribel uke og titt gjerne innom  her igjen snart.
                                  Ha en skremmende mandag!


viernes, 23 de octubre de 2015

Halloweentapas; Gresskarsuppe

Da nærmer det seg Halloween med stormskritt og dere som har fulgt med meg her på bloggen en stund vet at jeg er av de som synes Halloween er helt topp og derfor blir det også Halloween oppskrifter framover her på bloggen. Ettersom det er fredag blir det i dag Halloweentapas selvfølgelig.
Denne passer fint som tapas nå som dagene blir litt kaldere og mørkere, nemlig en varmende og kjempegod gresskarsuppe, og det er vel ingentig som sier mer Halloween en nettopp gresskar.Dessuten er det jo kjekt å bruke opp innholdet du skraper ut av gresskaret om du skal lage deg en lykt til Halloween. Om du vil prøve trenger du følgende;

      400g gresskarkjøtt         /          400g de calabaza
          2 store poteter           /                2 patatas
       5-6 basilikumblad          /       5-6 hojas de albahaca
               1/2 løk                   /              1/2 cebolla
       15g fersk ingefær          /           15g de jenjibre
  1 terning kyllingbuljong      /    1 pastilla de caldo de pollo
            hvit geitost                /          queso de cabra
         creme fraiche              /            creme fraiche
         porsjonsglass              /           vasos de servir 

Begynn med å rense gresskaret ditt, og ha så gresskarkjøttet delt biter i en kjele med ca1,5 l vann. Skrell så potetene og del dem i biter og ha dem i kjelen. Riv den ferske ingefæren din på ett rivjern opp i kjelen. Skjær så løken i skiver ,og ha den sammen med basilikumbladene og en terning med kyllingbuljong i kjelen.
Kok det hele opp og la det koke i ca 25-35 minutter til gresskaret har blitt mykt. Sil fra kokevannet, men ta vare på det. Ha de kokte grønnsakene i en blender , sammen med salt og pepper og kjør på høy hastighet til du får en fin puree. 
 Ha så i litt av kokevannet du har tatt vare på til du får ønsket konsistens på suppen din.Ha suppen tilbake i kjelen og la den få ett raskt oppkok, samtidig som du smaker til med salt og pepper. Forbered samtidig de små porsjonsglassene som du trenger til å servere tapasen i. 
Ta den hvite geitosten din og smuldre den opp med fingrene, ha så litt i hvert porsjonsglass slik at den hvite geitosten dekker bunnen. Jeg fikk hele 28 porsjonsglass ,dvs 28 tapas av denne oppskriften, men det kommer selvsagt ann på hvor store porsjonsglassene dine er.
Fyll så porsjonsglassene opp med gresskarsuppe. Så trenger du en stor sprøyte og creme fraiche til å lage spindelvevet på toppen av suppa med. Pisk creme fraichen din hardt med en gaffel til den blir ganske så tynt flytende, om du vil kan du ha i litt melk, om du ikke synes den blir flytende nok.
Så sprøyter du ut en spiral på toppen av suppen, det krever en stødig hånd og litt øvelse , men det er slettes ikke så vanskelig. Deretter tar du en tannpirker og drar den fra midten av spiralen og ut til kanten, det vil da forme seg ett spindelvev. Pass på å tørke av tannpirkeren mellom hver gang du drar den ut.

Veldig klønete forklart men du ser resultatet og effekten på bildene. Det høres kanskje litt komplisert ut , men det er ikke det. Dette er en sikker hit hos barn, de simpelthen elsker å spise spindelvevsuppe og da spiller det ingen rolle at den er proppfull av grønnsaker;)
 Denne tapasen kan fint serveres som middag om du vil det også. Om du skal servere den som tapas kan suppen gjerne lages god tid i forveien og bare varmes opp rett før den skal serveres, garantert en suksess nå som været blir kaldere og kveldene kortere.
Om du som meg er glad i Halloween så sjekk gjerne ut Halloween kategorien her på bloggen, der finner du mange gode tips. Følg dessuten med her på bloggen i uka som kommer og også på instagram, det kommer flere skumle og gode saker som du kan lage til Halloween.
                           Ha en skremmende fredag videre!

lunes, 19 de octubre de 2015

Plommelikør

Plommeoppskriftene her på bloggen har vært de mest besøkte de siste ukene så jeg konkluderer dermed med at det har vært en bra plommehøst hjemme i gamlelandet. I fjor på denne tiden prøvde jeg meg på å lage plommelikør, og det ble svært så vellykket, så i dag tenkte jeg å dele oppskriften med dere.
 Eller mer enn en oppskrift er det vel heller fremgangsmåten jeg kommer til å beskrive her, for noen eksakte mål brukte jeg ikke da jeg lagde likøren. Det står ett kapittel om frukt likører i en gammel oppskriftsbok jeg har arvet etter min bestemor og det var den jeg tok utgangspunkt i.
Om du vil prøve deg på plommelikør trenger du følgende;

                 plommer             /               ciruelas
                  sukker               /               azucar 
                  vodka                /               vodka 
             vaniljestenger         /        vainas de vanilla
          tørkede cranebær     /     arandanos rojos secos
              norgesglass          /                 tarros

Begynn selvfølgelig med å vaske og skylle plommene dine godt. Deretter kan du velge om du vil la steinen sitte i eller om du vil dele dem i to og plukke ut steinene. Jeg lot mine sitte i og skar ett lite snitt i hver plomme.Deretter er det bare å fylle norgesglasset med så mange plommer som du bare klarer.
Fyll helt opp og trykk dem gjerne litt sammen for å få plass til flere, men ikke mos dem. Jeg hadde også i en vaniljestang i det ene norgesglasset, samt en vaniljestang og en neve med tørkede cranebær i det andre norgesglasset. 
Her er det bare fantasien som setter grenser for de smakstilsetningene du kan bruke, eller du kan velge å la likøren være helt plain og bare ha plommer i norgesglasset. Deretter finner du frem sukkeret ditt og fyller hvert norgesglass helt fullt med sukker.
Det skal være tettpakket med sukker,rist litt på glassene slik at sukkeret fordeler seg ordentlig mellom plommene. Så er det klart for å helle over vodkaen. Fyll også denne gangen så fullt opp som du bare klarer.Med en gang du heller på vodkaen vil litt av sukkeret oppløse seg, etterfyll da med mere vodka om nødvendig.
Så er det bare å skru på lokket og sette norgesglassene på ett mørkt og litt kjølig sted i 4-6 måneder. Jeg lagde mine to varianter av plommelikør i september i fjor så de var akkurat ferdig i tide til å bli perfekte julegaver.
Kombinasjonen med plommer og vaniljestang smaker deilig av plomme og får en litt søt ettersmak av vanilje, kjempegod synes jeg og også de som har prøvesmak den. Den får en gyllen farge, litt gulaktig.
Med cranebær i likøren,endrer fargen på likøren seg og også smaken. Den blir brun og oransj i fargen,og den er litt søtere og er litt kraftiger på smak enn den som kun har vaniljestang i seg. Jeg likte begge variantene veldig godt og klarer ikke å velge en favoritt.
Plommelikøren kan gjerne lagres lenger på de samme norgesglassene,eller du kan helle de over på små flasker som jeg gjorde. Som sagt en perfekt gave til den som har alt eller kanskje en julegave til en god venn.
Jeg har fortsatt noen flasker stående og de smaker fortsatt utmerket, så da vet du hva du skal gjøre med plommene dine. For flere tips og oppskrifter med plommer kan du søke på nettopp kategorien plommer her på bloggen,der finner du mye godt. Håper du fikk lyst til å prøve deg. Titt gjerne innom meg på instagram også mye inspirasjon å hente der også.
                                   Ha en fin dag videre! 


viernes, 16 de octubre de 2015

Fredagstapasen; Plommer med vri 2

Plommeoppskriftene her inne på bloggen er veldig mye besøkt om dagen,så det tyder på at plommehøsten har vært veldig god hjemme i norge. Derfor får også dagens tapas bli med plommer,i tilfelle noen skulle ha plommer til overs i hagen. Denne tapasen er veldig enkel å lage og du trenger kun tre ingredienser, dessuten er det gjort på ett blunk.
Perfekt freagstapas altså, da man etter en lang uke aller helst bare vil synke ned i sofaen, og ikke bruke så mye tid på kjøkkenet. Om du ble fristet til å prøve trenger du følgende ingredienser til ca. 8 tapas;

           125g pepperost              /     125g de queso de pimienta
    4 middels store plommer       /         4 ciruelas medianas
            8 runde kjeks                 /         8 tostas redondas
                  pepper                     /                pimienta

Begynn med å dele plommene dine i to og fjern steinene. Deretter huller du ut hver enkelt plommehalvdel med ett parisiennejern.
 Deretter trenger du en skarp kniv, skjær en liten del av den "runde " enden på plomme halvdelene dine, slik at de står stødig. Ta frem kjeksene dine og smør litt pepperost i midten av hver kjeks.Plasser så en plommehalvdel på hver kjeks, osten fungerer dom"lim".
Nå skal du igjen bruke parisiennejernet ditt, denne gangen med osten din. Lag kuler av pepperosten ved hjelp av parisiennejernet, og plasser en ostekule i hver plomme halvdel. Mal over enda mer svart pepper.
Pynt så tapasen med den avskjærte enden fra plommen, litt gressløk eller frisk koriander og vips så er fredagstapasen din klar. Jeg lagde noen søte gressløk sløyfer som jeg dekorerte med denne gangen. Denne tapasen annbefaler jeg deg å nyte med ett glass rødvin, rødvin og ost slår vel sjeldent feil.
Som sagt lettvint og godt, håper du fikk lyst til å prøve. Om det ikke skulle friste med plommetapas, men du har plommer i hagen finner du også oppskriften på plommesyltetøy, plommesyltetøy med rom og mandlerplommesaftplommechutney, en utrolig god plommekake eller enda en tapas med plommer nemlig denne, plommer med vri her på bloggen.
Det mangler altså ikke på forslag med hva du kan bruke plommer til. Om du prøver deg på noen av disse oppskriftene blir jeg veldig glad for tilbakemelding. Ha en riktig fin helg og titt gjerne innom bloggen snart igjen.
                                    Happy friday everyone!



miércoles, 14 de octubre de 2015

Blomster bursdagskake

Da kommer det nok en kake her på bloggen som var blandt de bildene som forsvant da minnekortet mitt tok dukken. Denne kaken ble bakt til min søte svigerinne Ana på hennes bursdag, og jeg ble veldig fornøyd med utseende på den. Jeg likte også den effekten fargekombinasjonene gav veldig godt, rosa og mintgrønt på hvit bunn ble veldig fint.
 Som sagt så husker jeg ikke hva jeg fylte denne kaka med, jeg tar alltid bilder av dette og disse bildene er nå som sagt borte. Men jeg vet med sikkerhet at kakebunnen jeg brukte finner du oppskriften på her på bloggen, det er min vanlige sjokoladekakebunn, og den slår aldri feil.
Resten er etter over ett år som sagt gått i glemmeboken. Men som du kan se av bildene er den trekt med hvit sukkerpasta,og da betyr det også at den er smurt opp med smørkrem, som du finner oppskrift på her. Jeg prøvde denne gangen ut å kombinere sukkerpasta dekorasjoner med litt dekorasjon av royal icing. 
Royal icingen farget jeg mint grønn som du kan se på bildene, og ideen var at det skulle se ut som blomstene klartet oppover kaken. Det eneste problemet jeg kan huske at jeg hadde med dekoreringen var at royal icingen min var litt for løs, så blomstene jeg sprøytet som en bord rundt kaken, rant litt i sammen.
Både royalicing blomstene og sukkerpastablomstene fikk en lys rosa sukkerperle i midten. Som sagt så syntes jeg det ble en fin kake, fargene passet fint i sammen og det var akkurat passe med pynt . Jeg er ofte litt redd for å overlesse kakene med pynt., så derfor valgte jeg å bare la greinene gå over en side på kaken, og la den andre siden være relativt "tom".
Ana ble veldig overrasket og glad for kaken. Da hun ikke skulle feire noe spesielt, så fikk hennes jobbkollegaer på Zara nyte godt av kaka. Dette var en kake som det var relativt lett å dekorere og som sagt jeg var veldig fornøyd med resultatet.
Håper du fikk lyst til å bake og at jeg gav deg litt inspirasjon, tross den litt dårlige kvaliteten på mobilbildene. Titt gjerne innom igjen snart for flere kakeoppdateringer. Du kan også finne meg på instagram, med det samme navnet.
                                      Ha en fin dag videre!