lunes, 30 de marzo de 2015

Blomstrende ananaspai

Da begynner vi på påskeuken, og jeg er hjemme i gode gamle norge igjen. Det har vært mye pai her på bloggen i det siste, men her kommer det nok en paioppskrift ,denne med påskepreg over seg. Denne her seiler opp som ny favorittpai på den søte siden, og blir dessuten lysegul og fin ,akkurat passe til påske.
 Denne kan fint serveres sammen med en dæsj pisket krem, eller min favoritt; vanijleis men den smaker like vidunderlig uten tilbehør også. Om du ble fristet til å prøve deg på pai i påsken trenger du følgende til paideigen:

         300g mel          /       300g de harina
        1ss sukker        /       1cda de azucar
           1ts salt           /        1cdta de sal
         220g smør       /     220g de mantequilla
     1dl iskaldt vann    /     1dl de aqua helada 

Til selve fyllet trenger du ;

             1egg              /                1 huevo
        0,5dl sukker        /            0,5dl de azucar
     2ts vaniljesukker    /   2cdtas de azucar avanillado
       300g ananas       /               300g de pina
    2dl creme fraiche    /          2dl de creme fraiche

  Begynn med å ha salt,sukker og mel i en bolle. Skjær smøret ditt, som må være kaldt,i små terninger og ha det i melblandingen.
 Deretter kommer den klissete delen av jobben, kna det hele sammen med hendene. Det tar litt tid og som sagt så er det veldig klissete, men paiskallet blir så mye sprøere om du gjør dette for hånd ,så det er absolutt verdt det. Når deigen begynner å henge sånn nogenlunde sammen er det klart for å ha i det iskalde vannet.
 Bruk en tresleiv og rør det inn litt etter litt, det blir igjen veldig klissete men deigen skal være slik. Rør godt, helt til alt vannet er borte. Bruk iskaldt vann sett det gjerne i fryseren mens du knar sammen deigen.
Del deretter den klissete deigen i to like store deler og klapp dem ut til en liten kake, pakk så deigkakene inn i plast og la dem ligge i kjøleskapet i minst en time. Dette for at melet skal suge til seg vannet ordentlig og paideigen blir lettere å kjevle ut.
Mens du venter på paideigen kan du forberede ananasfyllet. Bland egget med sukkeret og vaniljesukkeret ditt, pisk det lett sammen ,ikke pisk for lenge det skal bare blandes forsiktig. 
Finhakk så ananasen din og la den renne av seg litt i en sil. Du trenger ikke saften fra ananasen i denne oppskriften , men frys den ned i en isbitform så har du den perfekte isbit til smoothies. Bland så ananasen sammen med creme fraiche og til slutt rører du inn eggeblandingen.
Kjevl ut deigen din på ett melet bakebord, kjevl ut en og en deigplate av gangen og jobb raskt da deigen blir veldig klissete når den blir varm. Trykk ut blomster med den største blomsterformen du har . Dette er en stor porsjon deig så du vil få circa 40 slike blomster ut av begge deigplatene, men jeg lover deg at disse munfullene går det unna med ,så selvom du kanskje synes de høres ut som mange blir de fort borte.
Du kan også selvsagt kjevle deigen ut til en vanlig stor pai og ha alt fyllet i ,det smaker også nydelig, men jeg foretrekker nok munfullene om jeg får velge. Legg så hver blomst i en muffinsform.
 Stek så deigblomstene i ovnen på 180 grader i ca 8 minutter , til de så vidt får litt farge. Ta dem ut og fyll dem med ananasblandingen din, bruk en teskje og fyll dem godt opp. Sett så blomstene tilbake i ovnen i ca 20 minutter , til ananasblandingen din begynner å stivne, da er de ferdige. 
Ta dem ut og la de avkjøles litt på rist, disse er uimotstålig gode mens de enda er litt varme så de kan gjerne serveres straks de kommer ut av ovnen.
 De smaker godt kalde også og de holder seg fint i kjøleskapet i 2-3 dager. De egner seg ikke til frysing, da paideigen lett blir veldig vassen og klissete ved opptining.Som sagt før,vaniljeis er det perfekte tilbehør. 
                                   Ha en fin påskedag videre!

viernes, 27 de marzo de 2015

Påskefredagstapasen; Omelettrullade

Noe som definitivt hører påsken til for meg er egg i alle varianter, og dermed får denne påsketapasen preg av det. Omelettrullade er enkelt å lage og smaker utrolig godt syntes jeg ihvertfall. Ikke all verdens ingredienser som trengs heller om du skulle befinne deg på påskeferie langt oppe i fjellheimen. Dessuten er denne tapasen veldig rask å lage og det er alltid en fordel.
Om du ble fristet til å prøve trenger du følgende til en omelettrullade,som igjen gir 8 tapas;

                       2 egg                /              2 huevos
                 40g saltpølse         /           40g de salami
             40g philadelfia ost     /     40g de queso philadelfia

Begynn med å piske eggene dine godt og ha i en teskje eller to med vann. Det er ikke nødvendig å salte da saltpølsen tilfører mer en nok salt til rulladen senere. Varm opp en stor stekepanne, 23cm,med en liten klunk olivenolje i og ha i de sammenpiskede eggene dine.
Det er viktig at du bruker en stor stekepanne slik at du får en tynn og fin omelett. La den stivne helt på den ene siden før du forsiktig snur den og lar den bli godt stekt på den andre siden også. Når omeletten er ferdig stekt lar du den ligge i stekepannen mens du smører utover philadelfiaosten din på omeletten.
Det gjør ikke noe om det blir litt klumpete, varmen fra omeletten din vil smelte osten og den vil spre seg utover. Deretter dekker du så hele omeletten din med saltpølse, bruk det merket du selv liker best.
Deretter bruker du stekespaden din og fingrene dine til å rulle sammen omeletten din til en pølse. La den ligge ett par minutter i stekepannen sammenrullet slik at formen setter seg, ellers ruller den seg bare ut når du skjærer den opp.
Flytt den så over på kjøkkenbenken og skjær den opp i 8 like store deler. Vips så var påskefredagstapasen din klar. Denne tapasen smaker best nystekt og varm, om du holder den varm i ovnen blir omeletten fort tørr og osten stivner og det smaker ikke like godt.
Men som sagt så er denne tapasen lagd på 7-8 minutter , så det får heller gjestene holde ut å vente om du har tenkt å servere tapas i påsken. Trenger du flere ideer til tapas ,finner du nå over 50 forskjellige tapas under kategorien tapas her på bloggen,om du skal servere tapas i påsken. Håper du fikk lyst til å prøve.
                                    Ha en fin fredag videre!

miércoles, 25 de marzo de 2015

Sitron og blåbærvafler


I dag er det Vaffeldagen og det må selvfølgelig feires med en ny påskeinspirert vaffeloppskrift her på bloggen. Denne gangen med smak av sitron og blåbær, det var stor suksess her i heimen. Datteren, husets ubestridte vaffelekspert, erklærte at de var de beste vaflene noensinne, så da er det bare å sette igang vaffelpressa for å se om du er enig. 
Dessuten synes jeg både vafler og sitrusfrukter hører påsken til, så da har du en ny vaffeloppskrift som du kan prøve ut i påsken. Om du vil prøve trenger du til 11 vaffelplater følgende ingredienser;

           3,5dl mel              /                3,5dl de harina
       1 dl havregryn          /         1dl de copos de avena
           0,5ts salt              /                0,5 cdta de sal
     1ts kardemomme       /         1 cdta de cardamomma
          8ss sukker            /                8cda de azucar
      1ts vaniljesukker       /       1cdta de azucar avanillado
       1ts bakepulver         /         1cdta de levadura royale
           100g smør            /           100g de mantequilla
          1-2 sitroner            /                  1-2 limones
   125g yogurt naturell      /          125g de yogur natural
          3-4dl melk              /                3-4dl de leche
              3 egg                 /                    3 huevos
    4ss blåbærsyltetøy      /   4ss de mermelada de arandanos

Begynn med å smelte smøret ditt. Ha deretter alle de tørre ingrediensene dine i en bolle og bland dem godt sammen. Ha så yoghurtbegeret ditt i ett desilitermål og fyll opp med melk til du får totalt 4 dl væske. Rør så melkeblandingen din inn i det tørre med en ballongvisp.
Ha deretter i ett og ett egg og pisk kraftig mellom hvert egg , slik at du er sikker på at plommen har sprukket og at det hele blir godt blandet. Press så saften ut av sitronen din, du trenger 1 dl sitronsaft til sammen, om du trenger en eller to sitroner til dette kommer litt ann på størrelsen på sitronene dine. Rør så inn sitronsaften og det smeltede smøret i røren din.
Til slutt pisker du inn 4 spiseskjeer med blåbærsyltetøy , før du lar røren din stå å svelle en halv times tid i kjøleskapet. Røren din får en fin lilla farge når blåbærsyltetøyet blandes inn.
Så er det bare å varme opp vaffeljernet ditt og steke villig i vei. Røren blir ganske så tykk, men det er slik den skal være, som sagt så rekker den til 11 vaffelplater, som før du vet ordet av det har blitt borte.
Vaflene blir akkurat passe syrlige og kombinasjonen med blåbær og sitron var en uventet innertier, det smakte rett og slett nydelig. Jeg serverte vaflene med litt mere blåbærsyltetøy og en kremklatt på toppen, men de kan fint spises som de er også,uten tilbehør.

Håper du fikk lyst til å prøve en ny vaffeloppskrift på selveste vaffeldagen, eller du kan spare den til en turdag i påsken om du heller vil det. Titt gjerne innom her snart igjen for flere påskeinspirerte oppskrifter.
                                Ha en fin vaffeldag videre!



lunes, 23 de marzo de 2015

Appelsin og kardemomme påskeharer

 I dag setter jeg startskuddet for påskebloggingen her på Bakemester Snipp og først ut er disse appelsin og kardemomme påskeharene.Skal du ut på tur i påsken er det alltid god med litt gjærbakst i sekken , og disse appelsin og kardemomme påskeharene er intet unntak. Smaker deilig av appelsin og sammen med kardemommen blir det en herlig kombinasjon. 
Trenger vel ikke å si at dette fort blir en favoritt hos den yngre garde.Selve utgangspunktet er en vanlig bolledeig , som med litt hjelp av appelsiner og appelsinglasur får en ny smakskombinasjon.Selve utformingen av gjærdeigen skal minne litt om en påskehare , dermed blir det påskehareboller. Om du fikk lyst til å prøve trenger du følgende ingredienser til gjærdeigen;

                 25g gjær                     /              25g de levadura
              150g sukker                   /              150g de azucar
          2ts kardemomme               /        2cdtas de cardamomma
              en klype salt                   /             un pincho de sal
                    1 egg                        /                   1 huevo
                150g smør                    /           150g de mantequilla
                 3,5dl melk                    /               3,5dl de leche
                2 appelsiner                  /                  2 narajas
              800-1000g mel                /          800-1000g de harina
     8-10 dråper appelsinessens     /  8-10 gotas de essencia de naraja

Til appelsinglasuren trenger du;

               1 appelsin               /        1 naraja
                   melis                  /       azucar glace

Begynn med å ha gjæren,sukkeret,saltet,kardemommen og egget ditt i en bakebolle. Bland så det hele sammen på lav hastighet.
Varm så melken din litt, så den blir lunken. Finriv så skallet på en av appelsinene dine.Deretter presser du saften ut av ett par appelsiner til du har 1,5 dl appelsinjuice. Jeg trengte 2 appelsiner til dette. Ha deretter melken, juicen og det revne appelsinskallet i bakebollen din og bland det hele godt.
Ha så deretter i melet ditt litt etter litt, se ann på melmengden din, det er ikke sikkert du trenger alt melet. Når du begynner å få en fast deig, har du i smøret ditt i terninger. Ha i litt etter litt og la det eltes godt mellom hver gang du har i smør.
 Om deigen blir veldig klissete tilsetter du litt mere mel, men pass på at den ikke blir for tørr, litt klissete skal den være på overflaten. Dekk så deigen til med plast eller ett glasshåndkle og la den heves til dobbelt størrelse. Det tar ca. en og en halv time.
Deretter er deigen klar for utbaking. Ha den på ett melet bakebord og del den opp i ca 30 like store deler. Trill så hver del ut til en 20 cm lang lengde , deretter bretter du den på midten og snurrer hver av lengdene rundt hverandre to ganger. Kutt så hver ende av på skrå, og rull en kule med den deigen du får til overs. Kulen skal bli stumpen til haren din.
 Veldig dårlig forklart , men om du ser på bildene er det lett å skjønne hvordan det skal gjøres. Legg dem så på ett stekebrett og la dem ettterheves i ca 30 minutter, før du pensler dem med egg og steker dem midt i ovnen på 225 grader i 8-10 minutter, til de har en gyllen farge og du hører en hul lyd når du banker på dem på undersiden.
La så påskeharene avkjøles på rist, i mellomtiden lager du appelsinglasuren. Begynn med å finrive skallet fra appelsinen din. Deretter har du 2 eller 3 ss saft fra appelsinen din(resten av appelsinen spiste jeg opp) i en skål og rører inn melis til du får en tyktflytende konsistens på glasuren din. 
Når påskeharene dine er kalde pensler du dem med appelsinglasuren din, så er det bare å gjøre seg klar klar til å nyte godsakene.
Om de lignet så veldig mye på påskeharer etter at de var ferdig stekte kan man jo diskutere, men ungene mente at de lignet så da tar jeg deres ord for det. Uansett så smaker disse deilig appelsin ,en smak ihvertfall jeg forbinder med påsken.
Jeg fikk ca 30 påskeharer ut av denne oppskriften, så disse kan fint fryses med glasuren og tas opp før man legger ut på tur nå i påsken. Eller om du har lyst på litt ekstra kos i påskeferien så er disse perfekte.Håper du fikk lyst til å prøve , og følg med for flere påskeoppskrifter fremover her på bloggen.
                                     Ha en fin dag videre!

viernes, 20 de marzo de 2015

Fredagstapasen;Limabønner med serrano skinke/Habitas con jamon

Fredag igjen , tiden flyr og våren lurer rundt hjørnet. Fredag betyr tapas på bloggen og i dag en som er veldig typisk her i Castilla la Mancha som jeg bor, nemlig limabønner med serrano skinke , eller habitas con jamon som de sier her i spania.
 Om limabønner er lett å få tak i hjemme det vet jeg ikke, men her selges de ihvertfall i alle supermarkeder som er. De jeg pleier å bruke til denne tapasen kommer nedlagt i olivenolje,men du kan like gjerne bruke limabønner som er nedlagt i vann. Om du ble fristet til å prøve trenger du følgende til 12 tapas;

            150g limabønner            /          150g de habas
           50g serrano skinke         /    50g de jamon serrano
            2 hvitløksfedd                /        2 dientes de ajo
                olivenolje                   /          aceite de oliva

Begynn med å la limabønnene dine renne av seg oljen, eller vannet de ligger i. Deretter skjærer du opp hvitløksfeddene dine i tynne skiver. Serrano skinken din skjærer du også opp i så små firkanter som du bare klarer.
Varm så opp litt olivenolje i en stekepanne og ha i de oppskjærte hvitløksfeddene dine, la de få en litt gyllen farge før du har i den oppskjærte serrano skinken din. Skru opp varmen litt og stek serrano skinken din til den begynner å bli crispy.
Så er det klart for å ha i en god klunk med oliven olje i stekepannen din igjen og deretter limabønnene dine. Stek videre til limabønnene dine begynner å bli brunet på begge sider. Rør om og vendt på limabønnene innimellom.
Deretter er tapasen din klar til servering, bruk små serveringsglass, eller serverings skjeer som jeg gjorde. Denne tapasen smaker best varm, når limabønnene blir kalde får de en litt besk smak. Dette er en tapas det er vedlig enkelt å tilbrede og varm smaker den fortreffelig.
Dette er ikke akkurat noen lavkalori tapas, da det skal være en god del olivenolje i stekepannen og limabønnene serveres med all oljen. Men godt det er det.
Som sagt hvor tilgjengelig limabønder er i det kalde nord vet jeg ikke, om noen har kunnskap om dette blir jeg veldig glad for en kommentar om det her inne på bloggen eller på instagram. Håper du fikk lyst på tapas.
                                   Ha en fin fredag videre!

miércoles, 18 de marzo de 2015

Very Cherry Chocolate Cake

Det er noen kaker som dukker opp igjen og igjen på diverse blogger og bake blader som jeg leser og very cherry chocolate cake er en av disse. Jeg har lenge hatt lyst til å prøve denne og når det var karneval i februar var det en perfekt annledning, og jeg kan love dere at jeg overhodet ikke ble skuffet. Er kanskje den beste kaken jeg har spist på veldig lenge. Denne får topp karakter og bare må prøves.
Uten tvil den saftigste sjokoladekaken jeg har smakt noen gang. Det er nok en grunn til at den dukker opp igjen og igjen på mange steder. Min oppskrift er en blanding av mange jeg har funnet rundt på nettet. Om du vil prøve denne ,noe jeg annbefaler deg på det sterkeste , trenger du følgende til kakebunnen;

               2 egg                /                 2 huevos
        2,5dl sterk kaffe      /         2,5dl de cafe fuerte
          2,5dl yoghurt         /             2,5dl de yogur
     1,25dl solsikkeolje      /     1,25dl de aceite de girasol
             200g mel            /            200g de harina
          450g sukker          /            450g de azucar
            85g kakao           /              85g de cacao
        1ts bakepulver        /          1cdta de levadura
        2ts bikarbonat        /         2 cdta de bicarbonato
             1ts salt              /                1 cdta de sal
      1ts vaniljesukker      /      1 cdta de azucar avanillado

Til kakefyllet og dekoreringen trenger du følgende;

       500g marscapone        /        500g de marscapone
               3dl fløte                /              3dl de nata
            120g sukker             /           120g de azucar
        1ts vaniljesukker          /     1cdta de azucar avanillado
    2,5dl kirsebærsyltetøy     /   2,5dl de mermelada de cereza

Til sjokoladetoppingen trenger du følgende;

   100g mørk sjokolade      /       100g de chocolate negro
            2dl fløte                 /              2dl de nata
           1ss smør                /         1cda de mantequilla
     moreller til pynting        /         cerezas para decorar

Begynn med å lage kakebunnene dine. Du steker bunnene i tre former som er 20 cm. Om du ikke har tre former steker du bare i den samme formen i tre omganger. Sett ovnen din på 175 grader, deretter blander du sammen egg,kaffe,solsikkeoljen og yoghurten i en bolle og pisker det hele godt.
I en annen bolle blander du sammen de tørre ingrendiensen. Mens du lar kjøkkenmaskinen gå på middels hastighet blander du inn blandingen av de tørre ingrediensene i de våte ingrediensene og lar det hele blandes godt sammen. 
Deretter fordeler du røren din i de tre formene, eller om du som meg bare har en form fordel røren likt i tre boller og stek en og en bunn av gangen. Bunnene stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 35 minutter. Bruk en kakepinne for å sjekke om bunnene er ferdige, pinnen skal komme ut tørr da er bunnene ferdig, selvom de ser litt bløte ut. 
La bunnene avkjøles i ca 15 min i kakeformen før de tas ut og avkjøles helt på rist. La dem ligge en 20 minutters tid i fryseren før du monterer selve kaken, da beholder de bedre formen da disse kakebunnene er veldig myke. Så er det klart for å lage kakefyllet . Begynn med å vispe krem av kremfløten din, ha i sukkeret og vaniljesukkeret litt etter litt. Pisk så inn marscaponeosten og til slutt vender du inn kirsebærsyltetøyet.
Husk at marscapone osten din bør være romtemperert, da blander den seg lettere med kremen din. Så er det klart for å montere kaken din, legg ett lag med marscaponekremen din på hver kakebunn og sett dem på hverandre.
Smør så resten av marscaponekremen rundt og på toppen av kaken din, sett den så i kjøleskapet mens du lager sjokoladetoppingen din. Smelt sjokoladen din over vannbad, når sjokoladen har smeltet rører du inn fløten din litt etter litt. Pisk forsiktig slik at fløten blander seg godt inn i sjokoladen.
Til slutt har du i smøret og rører til det har løst seg opp. La så sjokoladetoppingen avkjøle seg helt på kjøkkenbenken til den har fått en litt tykk konsistens . Deretter har du den over på toppen av kaken. Til slutt pyntet jeg med noen moreller, men det er helt valgfritt om du vil gjøre det eller ikke.
Som sagt denne smaker helt utrolig godt , kommer rett inn på topp 5 lista over gode kaker for min del. Den er ikke så altfor søt, og som sagt sjokoladebunnene er noe av det saftigste jeg har spist. Om du bare skal bake en kake i år bør det være denne.
Det er litt jobb med denne kaken men det er det så verdt, det lover jeg deg. Om du prøver deg på denne blir jeg veldig glad om du forteller meg hva du syntes. Håper du fikk litt bakeinspirasjon .
                                Ha en fin bakedag videre!