Den ble kjempegod og kan brukes til det meste. om du vil prøve trenger du følgende;
550g tomat / 550g de tomates
100g løk / 100g de cebolla
0,5dl sukker / 0,5dl de azucar
0,5dl hvitvinseddik / 0,5dl vinagre de vino blanco
1ss revet fersk ingefær / 1cuhcara de jenjibre fresco rallada
0,5ts salt / 0,5 cuharadita de sal
1klype allehånde / 1 pinco de pimienta
1 klype malt nellik / 1 pincho de clavos molidos
1 klype kanel / 1 pincho de canela
1klype tørket chili / 1 pincho de chili seco
Kok det hele opp og la det putre å kose seg på svak varme i en times tid. Jeg lot min kjele stå en anelse lengre, så lenge det er svak varme på plata spiller det ingen rolle. La så chutneyen avkjøles litt før du heller den over på rene oppbevaringsglass. Chutneyen bør oppbevares mørkt og kjølig, den er holdbar i opptil tre uker.
Veldig god til kjøtt og perfekt til å sette prikken over ien på ris og pasta. Om du lager litt fine etiketter og setter på en sløyfe blir det også en ypperlig vertinnegave,garantert populært hos mottageren.
Jeg fikk ett vanlig syltetøyglass og tre små glass ut av denne oppskriften. Liker du tomater sånn som oss er dette vel verdt å prøve. Følg gjerne Bakemester Snipp på Instagram.
Ha en fin dag videre!